Biciklizam

Planina Bjelasica nudi raznovrsne terene i staze koje zadovoljavaju sve vrste biciklista, bez obzira na nivo iskustva. Planinski putevi vode kroz predivne šumske predjele, pa se biciklisti mogu diviti bujnoj prirodi dok istovremeno uživaju u vožnji. Ova regija je poznata po svojim netaknutim pejzažima i čistom vazduhu, što biciklistima pruža osjećaj izolacije i mira.

Planinarski dom Krivi do nudi udoban smještaj i prijateljsku atmosferu koja će vam pomoći da se osjećate kao kod kuće. Ovdje možete pronaći informacije o različitim stazama i rutama koje su dostupne za bicikliste. Osoblje doma je dobro upoznato s lokalnim terenom i može vam pružiti savjete o najboljim rutama u skladu s vašim sposobnostima i interesovanjima.

Jedna od popularnih ruta za biciklizam je vožnja do vrha Bjelasice. Ova avantura vam omogućava da osjetite uzbuđenje i izazov penjanja na jedan od najviših vrhova u regiji. Na vrhu ćete biti nagrađeni spektakularnim pogledom na okolne vrhove i jezera, što čini sav trud vrijednim.
Ako želite iskusiti adrenalin planinskog spusta, Bjelasica takođe nudi staze koje su idealne za brzu vožnju nizbrdo. Ove staze pružaju mogućnost za uživanje u brzini i vještini spuštanja kroz planinski teren.

Planinarski dom Krivi do takođe je dobro pozicioniran za izlete u okolne prirodne rezervate i parkove. Možete istražiti Nacionalni park Biogradska Gora, koji se nalazi u blizini, i otkriti bogatu bioraznolikost ovog područja. Biciklizam kroz ovaj park pruža jedinstvenu priliku da se povežete s prirodom i divite se prekrasnim jezerima, rijekama i šumama.

Biciklizam na Bjelasici je doživljaj koji će vas ostaviti bez daha. Bez obzira da li tražite avanturu, prirodnu ljepotu ili jednostavno želite pobjeći od gradske vreve, ova planinska regija će vas očarati.

Uz udoban smještaj u planinarskom domu Krivi do, imate priliku da se opustite nakon uzbudljivih biciklističkih avantura. Dom pruža mogućnosti za uživanje u tradicionalnoj crnogorskoj kuhinji, sa jelima koja su bogata i ukusna. Možete probati domaće specijalitete poput kacamaka, cicvare, kajmaka i domaćeg hljeba. Ovo je prilika da se upoznate sa autentičnim ukusima regiona i istinski doživite crnogorsku kulturu.

U večernjim satima, možete se opustiti na terasi doma, uživati u pogledu na prekrasne planinske pejzaže i diviti se zalasku sunca. Takođe, imate priliku da upoznate druge ljubitelje planinskog biciklizma i podijelite svoje priče i iskustva.

Planinarski dom Krivi do takođe organizuje vođene ture i biciklističke izlete, što je odlična prilika za one koji žele istražiti područje sa lokalnim vodičem. Vodiči su dobro upoznati s rutama i mogu vam pružiti dodatnu sigurnost i informacije o okolini.

Bjelasica i planinarski dom Krivi do nude izuzetan doživljaj planinskog biciklizma, gdje možete istraživati netaknutu prirodu, izazivati sebe na različitim stazama i istinski se povezati s planinskim okruženjem. Bez obzira da li ste iskusni biciklista ili tek početnik, ovo područje će vas inspirisati i pružiti nezaboravne trenutke u prirodi.

Pripremite se za avanturu na biciklu na planini Bjelasici i doživite nevjerojatne pejzaže, izazove i ljepotu koju ovo područje pruža.

PREPORUČENE BICIKLISTIČKE STAZE

Rezervišite smještaj

Katun Krivi Do, Bjelasica (Crna Gora)
+382 51 243113
+382 51 243113
Fill out this field
Molimo vas da unesete ispravnu email adresu.
Fill out this field

Mapa